Skip to content

Over Mij Arno Paanstra

scheiding
Mijn naam is Arno Paanstra, 46 jaar, woonachtig in Veenendaal, omgeven door mooie natuur waar ik vaak lopend of fietsend te vinden ben.
 
Ik breng rust, inspireer, motiveer en help mensen te ontdekken dat alles wat ze nodig hebben al in henzelf zit en ze dit onbewust met zich meedragen.
 
Van origine ben ik een innovatieve productontwikkelaar met oog voor het geheel en altijd een sterke drang voor creatie van nieuwe dingen. Diezelfde motivatie heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik doorgroeide naar een leiderschapsrol binnen een groot onderzoeks- en ontwikkelingsteam van met name meteorologische toepassingen. Daarnaast heb ik door mijn brede interesse diverse (verander) management functies vervuld.
 
In 2020 voelde ik dat de omgeving waarin ik werkte niet meer bij mij paste en dat het tijd was voor een verandering. In plaats van direct iets anders te zoeken, besloot ik mijzelf tijd te geven om te ontdekken wat ik wilde gaan doen, te genieten van al het moois en dit niet door te schuiven naar later, niet wetende wat later is.
 
Voor mijn laatste werkdag had ik al het idee gevormd om een lange solo fietstocht te maken door Europa. De laatste maanden van 2020 stonden in het teken van voorbereiden en trainen. Begin 2021 ben ik vertrokken met de intentie om naar zuid Spanje te fietsen, daar waar ik nooit ben aangekomen omdat de situatie er voor zorgde dat ik halverwege Frankrijk richting Zwitserland ben afgebogen. Na een periode Zwitserland te hebben doorkruist kwam de weg vrij om door te steken naar Italië om vervolgens aan te komen bij een vrijwel volledig verlaten plein met de toren van Pisa. Mijn voorliefde voor de bergen en overzicht trokken mij vervolgens richting de Dolomieten waar ik na een half jaar en 10.000km fietsen besloot dat het tijd was om terug te gaan naar Nederland.
In Nederland aangekomen begon ik aan een tweede reis. Een zeer bijzondere en leerzame reis die mij vele inzichten heeft gebracht, over wie ik ben en wat ik kan. Ik leerde onder andere dat mijn zeer snelle analyse en overzicht van een nieuwe situatie, het zien van mogelijkheden en wat deze mogelijkheden belemmeren niet zo “normaal” was als ik altijd dacht, maar mijn talent. En wat ik als een “gebrek” zag dat ik nooit lange tijd hetzelfde kon doen, zie ik nu als een kracht die aanzet tot vernieuwing, transformatie en nieuwe inzichten.
 
Dit was de aanzet om mij nog veel meer in diverse onderwerpen te verdiepen en al snel had ik door dat ik dit alles vrijwel direct kon toepassen om mensen te helpen en ze zowel in hun persoonlijke leven als loopbaan de onbegrensde mogelijkheden te helpen herkennen en benutten. En dit resulteerde in het antwoord op de vraag wat ik wilde gaan doen.
 
Als counselor zorg ik voor inzichten die het bewustzijn van de cliënt verhogen en geef ik adviezen en uitleg hoe ze dit zelf verder kunnen toepassen en ontwikkelen.
 
Ik beperk mij niet tot standaarden, methoden etc. Die zijn allemaal nuttig om enige bewustwording te creëren, maar dichter bij de essentie vervagen vakjes, kleuren, letters, methodieken en gaat het over authenticiteit, intuïtie en gevoel. 
 
 
Arno Paanstra - Counselor - Intuitive Coach

 

 

Mijn Missie

Individuen en bedrijven zijn of haar unieke identiteit laten (her)ontdekken en vanuit daar het onbegrensde potentieel benutten. 

Arno Paanstra – Counselor & Gids

Ontdek je ware identiteit!
Translate »